Welkom op de website van Mannen van De Boer


Dokter De Boer, geneesheer-directeur van 's Heerenloo-Lozenoord te Ermelo, het was het begin van de tachtiger jaren. Het personeelsbestand van de grote instelling voor mensen met een handicap werd gedomineerd door vrouwen. Maar er werkten ook een aantal jonge kerels, gepassioneerd, gedreven, het hart op de goede plaats. En minstens zo eigenzinnig, eigen-wijs en onconventioneel als dokter De Boer. Ze zijn elkaar nooit uit het oog verloren; Mannen van De Boer. 

30 jaar later, ze voelen zich nog net zo jong als toen, maar eerlijk is eerlijk, het is al even geleden. Maar de passie is er nog, de drive om iets wezenlijks te willen bijdragen in het leven van mensen die ondersteuning nodig hebben. Ze hebben inmiddels hun sporen verdiend, ze zijn gewaardeerde experts, elk op hun eigen terrein: Organisatieadvies, organisatie-ontwikkeling, interim-en programmamanagement. Maar ondanks die bagage willen de mannen heel bewust de wijsheid niet in pacht hebben. We willen verwonderd blijven, begeesterd, we omarmen twijfel. We zijn padvinders en ramenlappers! We zoeken de essentie, het (weer) simpel maken van zorg is niet eenvoudig.  

Eigenzinnig, eigen-wijs en onconventioneel zijn we op weg. En als we samenwerken, nog altijd en beter dan ooit: we nemen nauwkeurig waar, we stemmen af ... we handelen. Boerenwijsheid, boerenslimheid.

 

 

 

 


 

 

 


"Meer doen van wat werkt en delen wat je kunt"        Hans Tönjes

 

 

Nieuws   

Nieuws


Terug naar overzicht

06-06-2017

Vanboeijen in beweging!

Vanboeijen, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking in Drenthe, zijn momenteel twee Mannen van de Boer actief als (zorg)manager; Wout van Veen en Guus de Witte. Beiden vervullen tijdelijke rol in het management ten gevolge van een herstelplan, waarbij in de overgang naar een nieuw organisatiemodel extra management inzet nodig is. Na de komst van een nieuwe bestuurder, en twee directeuren kan er de komende tijd verder gebouwd worden aan een stabiele organisatie met veerkracht. Veerkracht is nodig om te kunnen anticiperen en goede aansluiting te houden bij de (nieuwe) vragen van clienten/verwanten, bij medewerkers en allen die op welke manier dan ook verbondenheid willen en hebben met deze prachtige organisatie.Terug naar overzicht