Welkom op de website van Mannen van De Boer


Dokter De Boer, geneesheer-directeur van 's Heerenloo-Lozenoord te Ermelo, het was het begin van de tachtiger jaren. Het personeelsbestand van de grote instelling voor mensen met een handicap werd gedomineerd door vrouwen. Maar er werkten ook een aantal jonge kerels, gepassioneerd, gedreven, het hart op de goede plaats. En minstens zo eigenzinnig, eigen-wijs en onconventioneel als dokter De Boer. Ze zijn elkaar nooit uit het oog verloren; Mannen van De Boer. 

30 jaar later, ze voelen zich nog net zo jong als toen, maar eerlijk is eerlijk, het is al even geleden. Maar de passie is er nog, de drive om iets wezenlijks te willen bijdragen in het leven van mensen die ondersteuning nodig hebben. Ze hebben inmiddels hun sporen verdiend, ze zijn gewaardeerde experts, elk op hun eigen terrein: Organisatieadvies, organisatie-ontwikkeling, interim-en programmamanagement. Maar ondanks die bagage willen de mannen heel bewust de wijsheid niet in pacht hebben. We willen verwonderd blijven, begeesterd, we omarmen twijfel. We zijn padvinders en ramenlappers! We zoeken de essentie, het (weer) simpel maken van zorg is niet eenvoudig.  

Eigenzinnig, eigen-wijs en onconventioneel zijn we op weg. En als we samenwerken, nog altijd en beter dan ooit: we nemen nauwkeurig waar, we stemmen af ... we handelen. Boerenwijsheid, boerenslimheid.

 

 

 

 


 

 

 


"Meer doen van wat werkt en delen wat je kunt"        Hans Tönjes

 

 

Nieuws   

Nieuws


Terug naar overzicht

13-03-2018

Blog van de maand: Waar doe jij het voor?

Dát is de eerste vraag die Pluryn mij stelt als ik de advertentie bekijk waarin een Clusterleider gevraagd wordt. Niet alleen een volstrekt legale vraag maar ook een nuttige. Ruim een week geleden mocht ik weer eens afscheid nemen. Dat is onlosmakelijk verbonden aan mijn werk als interimmer. En ook bij dit afscheid (manager a.i. Humanitas-DMH-Ter Apel) heb ik een aantal vreselijk aardige woorden zowel in woord en geschrift meegekregen. Geweldige feedback zoals in een mailbericht "ik geloof inderdaad dat wij als team verder kunnen ongeacht wie er nu aan het roer komt" en "ik vind dat elk team een beetje van jou moet kunnen ervaren". Als ik dat goed lees dan voel ik mij best een beetje trots en tevreden; dáár doe ik het voor! En dé vraag stel ik ook graag aan jou; Waar doe jij het voor?Terug naar overzicht